Wat zal je leren?

Wetenschappen met STEM-project

Je verkent de verschillende interessegebieden binnen STEM. STEM staat voor Science (= wetenschap), Technology (= technische en technologisch denken), Engineering (= ontwerpen) en Mathematics (= wiskunde). Wiskunde wordt verdiept in de verschillende thema’s.

Je wordt vaardiger in onderzoekend leren en leert de verschillende stappen van een wetenschappelijke methode toepassen. Je oefent je wetenschappelijke vaardigheden.

Je voert onderzoeksprojecten en experimenten uit.

Je leert verbanden zien tussen de verschillende STEM-wetenschappen en je linkt STEM-wetenschappen aan verschijnselen in je dagdagelijkse omgeving.

Je wordt uitgedaagd om vanuit verwondering en een kritische houding naar deze verschijnselen te kijken. Aan de hand van onderzoeksvragen ga je projectmatig en creatief op zoek naar hypothesen en antwoorden.

In de lessen (4 uur/ week) is er afwisseling tussen theorie, experimenteren en onderzoeken volgens de wetenschappelijke methode.

 Moderne talen

In deze component bouw je verder op je basiskennis Frans, Nederlands en Engels en onderzoek je verbanden tussen landen en talen.

Je werkt aan je communicatieve vaardigheden, leert heel wat nieuwe ICT-competenties, dompelt je onder in de wereld van de reclame, onderscheidt “false friends”/”faux amis” , onderzoekt verschillen en gelijkenissen in taalvariëteiten...

Je verkent het dagelijkse leven in verschillende culturen en subculturen en komt in contact met anderstaligen. Hierbij organiseer je een landenbeurs en ontwerp je een kalender.

Film, muziek en literatuur komen ook aan bod. Zo leer je genieten van de beeldende kracht van taal en literatuur en je gaat er creatief mee aan de slag. 

Match ik met deze opleiding?

  • Je hebt interesse in wetenschappen.
  • Je bent sterk in wiskunde.
  • Je bent sterk in probleemoplossend denken.
  • Je kan gestructureerd en nauwkeurig werken.
  • Je bezit voldoende vaardigheid voor proefondervindelijk onderzoek.
  • Talen verwonderen jou en je wil je er graag nog meer in verdiepen.
  • Je wordt graag uitgedaagd om creatief met taal aan de slag te gaan.

Lessentabel

2A Moderne talen en wetenschappen met STEM-project

2A Moderne talen en wetenschappen met STEM-project

Leervakken
Lesuren
Aardrijkskunde
1
Beeld
0
Engels
2
Frans - verdiepingspakket
4
Geschiedenis (CLIL*)
2
Godsdienst
2
Lichamelijke opvoeding (CLIL*)
2
Mens en samenleving
1
Muziek
1
Natuurwetenschappen
1
Nederlands
4
Techniek
2
Wiskunde - verdiepingspakket
4
Basisoptie
Moderne talen
2
STEM-project**
1
Wetenschappen met STEM-project
3
Totaal
32

* CLIL: De vakken Lichamelijke opvoeding en Geschiedenis kan je ook in het Frans volgen. We noemen dit CLIL: Content and Language Integrated Learning. Als je CLIL kiest in het tweede jaar, dan volg je voor beide vakken het CLIL-pakket.

** STEM-project: verdieping wetenschappen (biologie, fysica, chemie), wiskunde en techniek.

Inschrijven

 

Schrijf nu in

Ontdek het volledige studieaanbod van College ten Doorn

College ten Doorn is een warme school met veel opleidingsmogelijkheden. De grote en groene campus van College ten Doorn geeft onderdak aan 4 verschillende scholen: Talentum (voorheen middenschool, 1ste en 2e jaar), Collegium (voorheen ASO-school, 3e tot 6e jaar), Practicum (voorheen BSO-school, 3e tot 7e jaar) en Spectrum (voorheen TSO-school, 3e tot 6e jaar). Het zijn 4 aparte eenheden op één campusterrein.

Lees meer

lachende leerlingen