Wat zal je leren?

In de basisoptie Klassieke talen met Latijn verdiep je je verder in de rijke cultuur van de Romeinen. Je bouwt niet alleen verder aan je woordenschat en taalkennis, maar je komt door het lezen van Latijnse teksten en aan de hand van boeiende cultuurlessen ook heel wat meer te weten over de Romeinse geschiedenis en samenleving. 

Match ik met deze opleiding?

  • Je volgt graag Latijn en je hebt een grote interesse voor de geschiedenis en leefwereld van de Romeinen. 
  • Je hebt zin om creatief om te gaan met taal en je legt graag linken tussen Latijnse woorden en de afleidingen ervan in moderne talen zoals Frans en Engels 
  • Je maakt graag oefeningen die je taalinzicht aanscherpen en je vertaalt graag teksten waarbij je meer te weten komt over mythologische verhalen.  
  • Je behaalt goede resultaten voor Latijn.  
  • Je bent bereid ook volgend jaar te studeren voor dit mooie vak en je hebt voldoende doorzettingsvermogen. 

Lessentabel

2A Klassieke talen met Latijn

2A Klassieke talen met Latijn

Leervakken
Lesuren
Aardrijkskunde
1
Beeld
1
Engels
2
Frans - verdiepingspakket
4
Geschiedenis (CLIL*)
2
Godsdienst
2
Lichamelijke opvoeding (CLIL*)
2
Mens en samenleving
1
Muziek
1
Natuurwetenschappen
1
Nederlands
4
Techniek
2
Wiskunde - verdiepingspakket
5
Basisoptie
Klassieke talen - Latijn
5
Totaal
33

* CLIL: De vakken Lichamelijke opvoeding en Geschiedenis kan je ook in het Frans volgen. We noemen dit CLIL: Content and Language Integrated Learning. Als je CLIL kiest in het tweede jaar, dan volg je voor beide vakken het CLIL-pakket.

Inschrijven

 

Schrijf nu in

Ontdek het volledige studieaanbod van College ten Doorn

College ten Doorn is een warme school met veel opleidingsmogelijkheden. De grote en groene campus van College ten Doorn geeft onderdak aan 4 verschillende scholen: Talentum (voorheen middenschool, 1ste en 2e jaar), Collegium (voorheen ASO-school, 3e tot 6e jaar), Practicum (voorheen BSO-school, 3e tot 7e jaar) en Spectrum (voorheen TSO-school, 3e tot 6e jaar). Het zijn 4 aparte eenheden op één campusterrein.

Lees meer

lachende leerlingen